Опубліковано Залишити коментар

Rye Stout – британський стаут з німецьким корінням

Друзі! Ходіть до нас на Rye Stout! Так, ми знову зварили наш темний житній ель, проте цьогоріч карамельний смак став більш виразним і додав пиву насиченості.

Якщо коротко, то наш Rye Stout, це темно-коричневий ель з легко насиченою гіркотою хмелю та карамельним характером. Суміш добре обсмажених солодів надає пиву присмак темного шоколаду. Піна стійка, щільна, світло-коричневого кольору. Не лякайся, на відміну від класичних міцних британських стаутів наш має вміст алкоголю 4,5%, гіркота 34, щільність 14.

Все, тепер друже, можеш бігти смакувати наш Rye Stout в ресторани Кумпель чи замовляй собі додому на нашому сайті. Але якщо хочеш ми розповімо тобі ще трохи історії.

Можливо ти знаєш, що власне стаути, це британське пиво, але житнє пиво найбільше любили варити німці (Rye – анг. Жито). Довгий час стаути варили лише британці та ірландці, перші задокументовані згадки про стаут датуються 1677 роком. Житнє ж пиво німці варили ще з періоду середньовіччя. У нашому пиві ми вирішили поєднати дві традиції пивоваріння і так на світ з’явився такий незвичний для нашого ринку Кумпелівський Rye Stout.

Найкраще це пиво смакує з печеним м’ясом качки чи індички, сиром гауда чи шоколадним тортом.

Одним словом – смачного!

 

Поділитися: